sütik torták édességek

2023. április 08. 13:08 - teki021

Csokival töltött gombóc

A fehér és étcsokival töltött gombóc elkészítéséhez a tésztához a tisztított, felkockázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd pár percet hagyjuk, hogy kigőzölögjön. Egy krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a sót, a puha vajat, a lisztet és a tojást, majd az egészet alaposan eldolgozzuk. Ha nagyon ragacsos lenne a tészta, 1-2 kanál liszttel korrigáljuk azt. Hagyjuk 20 percet pihenni.

Míg pihennek a gombócok, egy száraz, közepesen forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a cukrot és a vajat.

Az öntethez egy gyorsforralóban összekeverjük a vajat, a vizet, a kakaóport és a porcukrot, majd az egészet közepes lángon összemelegítjük, és tálalásig félretesszük. Ha kell, rámelegítünk. A tejfölt alaposan kikeverjük a cukorral.

Enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és egy kb. 10 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével szabályos köröket vágunk belőle. Minden kis kör közepére teszünk egy kocka fehér és egy kocka étcsokoládét, majd összecsípkedjük a tészta széleit, és szép gömbbé formázzuk. Enyhén sós, gyöngyöző vízben 4-5 perc alatt készre főzzük a gombócokat.  

A megfőtt gombócokat meghempergetjük a zsemlemorzsában, és már tálalhatunk is. A tányér aljára kanalazunk az öntetből, rárakjuk a gombócokat, habzsákból vagy kanállal teszünk a tejfölből is a gombócok mellé, és frissen reszelt lime-héjjal díszítjük.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
sütik torták édességek
süti beállítások módosítása