sütik torták édességek

2023. december 05. 08:24 - teki021

Vörösáfonya szósz

Strawberry blogja.: Vörösáfonya mártás

Hozzávalók

700 g vörös áfonya
230 g cukor
230 ml víz
1 db citrom - leve, héja
Elkészítés
Tisztítsd meg az áfonyaszemeket.

A cukrot és a vizet tedd egy magas falú edénybe, majd forrald fel a keveréket.

Amikor forr a cukros víz, add hozzá a citromhéjat is.

Körülbelül öt perc forralás után, add a sziruphoz az áfonyaszemeket, és ezzel egy időben vedd kisebbre a hőfokot.

Állandó keverés mellett főzd tovább a szószt addig, amíg a szemek kipukkannak. Ez nagyjából újabb öt percet jelent. Ez után már rögtön tálalhatod, vadhúsok mellé kitűnő.

Extra tippek:

A citrom helyett használhatsz narancsot is.

Ha csak fagyasztott vörösáfonyát sikerül beszerezned, használhatod a fagyasztóból kivéve is, nem kell várni a felengedésre. Ilyenkor egy kicsit hosszabb elkészülési idővel számolj.

Az étkezés után megmaradt szószt hűtsd és takard le, a hűtőben egy hétig is eláll.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
sütik torták édességek
süti beállítások módosítása