Hozzávalók
700 g vörös áfonya
230 g cukor
230 ml víz
1 db citrom - leve, héja
Elkészítés
Tisztítsd meg az áfonyaszemeket.
A cukrot és a vizet tedd egy magas falú edénybe, majd forrald fel a keveréket.
Amikor forr a cukros víz, add hozzá a citromhéjat is.
Körülbelül öt perc forralás után, add a sziruphoz az áfonyaszemeket, és ezzel egy időben vedd kisebbre a hőfokot.
Állandó keverés mellett főzd tovább a szószt addig, amíg a szemek kipukkannak. Ez nagyjából újabb öt percet jelent. Ez után már rögtön tálalhatod, vadhúsok mellé kitűnő.
Extra tippek:
A citrom helyett használhatsz narancsot is.
Ha csak fagyasztott vörösáfonyát sikerül beszerezned, használhatod a fagyasztóból kivéve is, nem kell várni a felengedésre. Ilyenkor egy kicsit hosszabb elkészülési idővel számolj.
Az étkezés után megmaradt szószt hűtsd és takard le, a hűtőben egy hétig is eláll.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.