Könnyű édesség, amely növényi tejből készül, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Készülhet rizstejből, ez esetben több kókusz kell az ízesítéshez, vagy ha kókusztej és kókusztejszín is rendelkezésre áll, még tökéletesebb lesz az eredmény. A gyümölcsök pedig ízlés szerint variálhatóak, ha nagyon nincs más, persze használhatunk konzerv-gyümölcsöt is, de ha van mód, inkább friss ananászt, mangót, kivit kockázzunk a pohárdesszertünk tetejére.
Hozzávalók (4 fő részére):
100 g nádcukor
1 l kókusztej (vagy rizstej)
0,2 l kókusztejszín (vagy rizstejszín)
2 evőkanál zabkorpa
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál étkezési keményítő
kockára vágott gyümölcs: ananász, mangó, papaya, kivi
fél citrom leve
Elkészítés:
A tejet és a tejszín felét egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és főzni kezdjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a zabkorpát, majd az étkezési keményítőt is. Felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg krémes állagot kapunk. Enyhén lehűtjük. A tejszín maradékát laza mozdulatokkal hozzákeverjük a főzött krémünkhöz. Üvegpoharakba vagy üvegtálkákba kanalazzuk, majd a közben kockákra vágott gyümölcsökkel díszítjük a tetejét. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, úgy szervírozzuk.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.