Fagylalt nélkül nincs nyár. De ha egy kicsit vigyázni akarunk a vonalainkra, akkor jobban tesszük, ha nem a kész jégkrémeket vásároljuk, hanem nekiállunk az otthoni készítésnek. És mielőtt bárki kérdezné, nem, nem okvetlenül kell hozzá fagylaltgép, hanem ha az elkészült krémet többször át kell keverni fagyasztás közben. A joghurt könnyedsége és a kiwi fanyar íze igazán üdítő nyárias párost képez majd.
Hozzávalók:
500 g natúr joghurt
100 g cukor
7-8 db kiwi
200 ml habtejszín
Elkészítés:
A kiwit meghámozzuk és felkockázzuk, majd a joghurttal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is lazán hozzákanalazzuk. Tegyük be egy nagy tálba, majd így a mélyhűtőbe, és félóránként keverjük át. 3-4 óra múlva készen van, tálalásnál kis poharakba adagoljuk és kiwiszeletekkel dekoráljuk.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.