A túró egy csodálatos dolog, és nem okvetlenül csak rétesként vagy gombócként kell elképzelni. Könnyű krémet bárhogyan és bármikor kavarhatunk belőle, de egy kicsit több munkával egészen látványos, szép desszert is készülhet belőle. Ha vannak pudingformáink, akkor próbáljuk ki az alábbi receptet, mert a végeredmény gyönyörű lesz és finom!
Hozzávalók:
500 g zsírszegény tehéntúró
1 pohár natúr joghurt
1,5 dl tej
150 g nádcukor
1 cs vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak zselatin
Elkészítés:
A túrót elkeverjük a joghurttal, hogy krémes állagú legyen. Hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat. A tejben felolvasztjuk a zselatint, majd lassú tűzön melegíteni kezdjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. Ezt hozzákavarjuk a túrókrémhez és egyenletesre keverjük. Pudingformákba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor pár percre forró vízbe állítjuk, hogy könnyedén kijöjjön a formából. Szederszemekkel körbetesszük és tálaljuk.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.