Hozzávalók:
Tészta:
– 20 dkg liszt
– 75 g porcukor
– 7,5 dkg vaj
– 1 kk sütőpor
– annyi tejföl, hogy jól gyúrható, linzerszerű tésztát kapjunk
Töltelék:
– 50 dkg tehéntúró
– 0,7 dl olaj
– 15 dkg cukor
– 2 csomag vaníliás cukor
– fél citrom leve
– 1 citrom reszelt héja
– 1 csomag vaníliás pudingpor
– 4 dl tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból linzer-szerű tésztát gyúrunk, kerekre kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek, kivajazott, kilisztezett tortaformát.
A túrót áttörjük, a többi hozzávalóval együtt simára keverjük, és a nyers tésztára öntjük. 200 fokon kb. 50 percig sütjük. Tálalás előtt jó pár órára hűtőszekrénybe tesszük. A tetejét megkenhetjük eper- vagy áfonya dzsemmel.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.