Hozzávalók:
kakaós tésztához
6 db tojássárgája
3 dl tejföl
15 dkg cukor
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
kókuszos tésztához
15 dkg cukor
6 db tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
krémhez
6 db tojássárgája
6 csapott ek porcukor
3 púpozott ek finomliszt
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
tetejére
10 dkg étcsokoládé
1 dl tej
1 ek vaj
Elkészítése:
A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, ami 38 x 25 cm-es méretű, majd arányos távolságban egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá.A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy minden hézagot betöltse, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.A krémhez a tojássárgáját a porcukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a vajat.Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, és megkenjük a krém kétharmadával. Ráillesztjük a tészta másik felét, majd rásimítjuk a maradék krémet is.Tetejére a csokit a tejjel gőz fölött felolvasztjuk simára, és a végén beletesszük a vajat, kicsit hagyjuk hűlni, majd a kész sütire simítjuk.Én még feldobtam a már majdnem megdermedt csokimázat egy kis reszelt fehér csokoládéval, de ez elhagyható.sütési hőfok: 180°Csütési mód: alul-felül sütéstepsi mérete: 38×25 cm
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.