sütik torták édességek

2024. január 21. 09:52 - teki021

Ricotta torta

Képtalálat a következőre: „ricotta torta”

Alapvetően a csokitortákért rajongunk, de ez a ricotta torta konkrétan mindenkinek a kedvence lett. Egy roppanós kekszréteg az alja, amin egy brutál krémes, mazsolával turbózott isteni finom ricottás töltelék foglalt helyet. A két különböző textúra és íz pedig olyan finom együtt, hogy biztosan nehézségekbe fogtok ütközni, ha azt hiszitek, hogy beéritek majd egy szelettel.

Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű formához:

A torta alapjához:

  • 175 g liszt
  • 70 g búzadara
  • 170 g vaj
  • 70 g cukor

A ricottás krémhez:

  • 2 marék mazsola
  • 220 g cukor
  • 90 g vaj
  • 4 tojás
  • 4 ek kukoricaliszt
  • 750 g ricotta
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • porcukor
  • 1 kis marék szeletelt mandula

Az alaphoz a lisztet, búzadarát, puha vajat és cukrot összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A krémhez a cukrot habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal, hozzákeverjük a tojásokat, kukoricalisztet, ricottát és a citromhéjat és az elősütött tésztára öntjük. 175 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Mikor kihűlt megszórjuk a porcukorral és a szeletelt mandulával. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
sütik torták édességek
süti beállítások módosítása