A barackos tejbegríz elkészítéséhez először a tejet egy közepes méretű lábosban közepes lángon felforraljuk. Ezután beleszórjuk a kétféle cukrot, hagyjuk, hogy kicsit megkaramellizálódjon, és csak ezután keverjük el a tejben. Beleszórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, néha belekeverve készre főzzük, kb. 10 perc alatt.
Közben a befőttet leszűrjük, a szirupot egy gyorsforralóban sűrűbbre forraljuk, beleszórjuk a fahéjat, majd a közben felkockázott barackot is. A kész tejbegrízt a „barackraguval” tálaljuk.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.