- A tésztához a vajat krémesre keverjük a cukorral és a sóval, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tejjel felváltva, kanalanként a masszához adjuk. A tésztát kivajazott és kilisztezett, 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon hamar barnulna a teteje, letakarjuk alufóliával. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, hozzáadjuk a felaprított csokoládét, és addig kevergetjük, amíg elolvad. Ez után elkeverjük benne a felkockázott vajat is, majd hagyjuk kihűlni. Hidegen habosra keverjük.
- A tésztát kivesszük a formából, és vízszintesen 5 lapra vágjuk. A 4 alsónak szánt lapot meglocsoljuk a likőrrel, majd megkenjük krémmel. A felaprított grillázsból rájuk szórunk, ez után egymásra helyezzük őket. Az ötödik lapot a tetejére illesztjük, és letakarjuk a tortát folpakkal, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
- A csokimázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a felaprított csokoládét, majd simára keverjük a crème fraîche-sel. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a torta tetejét és oldalát a csokimázzal. A tetejét jégcukorral, csokitojásokkal, valamint ehető virágokkal díszítjük.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.