A madártej szinte mindannyiunk kedvence, de sokan csak ritkán készítik, mert a habbal sok a munka és nem is biztos, hogy jól sikerül. A habot sok féle módon el lehet készíteni, ha kipróbálod ezt a módszert, biztosan ínycsiklandó lesz.
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje,
4 db tojássárgája,
1 csomag vaníliás cukor,
kevéske liszt,
800 ml tej
Elkészítés:
Tojásokat szétválasztom sárgáját elkeverem cukorral+vaníliás cukorral (esetleg aroma), majd rakok bele kis lisztet, ettől lesz sűrű! A tejet felforralom ezt követően megy bele a cukros tojás…addig főzöm közepes lángon még kicsit sűrű nem lesz! Fehérjét felverem teszek hozzá cukrot közben, majd lapos tányérra szaggatom őket és berakom a mikróba 1:15 percre… végül belekeverem a krémbe.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.